Leergang Systemisch werk ‘Weaving Wisdom’

Event details

 • donderdag | 2 december 2021
 • De hele dag

Deel dit event:

Weaving Wisdom
Leergang systemisch werk
Oude wijsheid en rituelen

 Trainer: Ria Verlinden
gastrainers uit de corperate setting  teachers online – Zuid Afrika

7 modules van 2 dagen op donderdag & vrijdag  december 2020 / Juni 2021

Lokatie: LivingLei.org

Justitiehuis – Antwerpen 

Deze leergang is een verdieping en verbreding van bestaande kaders waarin de deelnemers werken. De persoonlijke ontwikkeling, voeding en de mogelijkheid om dit onmiddelijk toe te passen binnen ieders werkveld zijn de doelstellingen.

Systemisch werk, een bredere kijk op plek, ordening en bewegingen in systemen

Bert Hellinger is de grondlegger van familieopstellingen, een methodiek die ook in organisaties en teamontwikkeling zijn toepassing kent. We kijken naar de dynamieken in onze familie, in een team of organisatie en naar onze plek en aandeel erin. We doen dit vanuit een wijdere context en een breder perspectief. Dan zien we patronen in wat er zich afspeelt. Dit helpt om ieders verantwoordelijkheid helderder te maken en geeft informatie welke interventies mogelijk zijn en tot gezondere dynamieken kunnen leiden.

Systemische Rituelen & Traditionele Wijsheid: The art of simplicity.

Rituelen verbinden op persoonlijk, intergenerationeel en collectief vlak en vinden steeds meer ingang in de Corporate world. De interconnectie en kennis uit het Sjamanisme en Zuid-Afrikaanse tradities worden verweven met onze westerse manier van ontwikkelen. Deze wijsheid ervaren en met respect inzetten in veranderingsprocessen onderlijnt de intergenerationele kracht in teams en persoonlijk landschap. 

 • Voor meer innerlijk leiderschap en de verdere ontwikkeling van relationele vaardigheden, toepasbaar professioneel en privé
 • Voor zelfstandigen en ondernemers die hun creativiteit en visieontwikkeling willen stimuleren
 • Voor leidinggevenden, teamverantwoordelijken, managers en hun medewerkers uit een brede waaier aan sectoren

via een telefonische intake doorlopen wij samen de mogelijkheden van deelname

PROGRAMMA

OPGELET: module 1 start in januari in plaats van december!

Module 1  Opening en basis  14 en 15 januari 2021  

De fundamenten aanbrengen van leren en ontwikkelen in deze leergang. Focus op ieders individuele ontwikkeling. Het kader van systemisch werk, rituelen en oude wijsheid aanbrengen. De gasttrainers voorstellen en hun inbreng toelichten.

  

Module 2  11 en 12 februari 2021   Biografie vs loopbaanontwikkeling. Werken met opstellingsvormen in teams en persoonlijke groei. Wandelen tussen het persoonlijke veld, intergenerationele en de collectieve krachten.

Module 3 11 en 12 maart 2021  Teams and organisaties als labo voor groei en ontwikkeling.

Leiderschap vanuit systemisch persectief en vanuit verschillende culturen.

Module 4    22 en 23 april 2021   Ons lichaam is de beste leiddraad naar het diepere zelf. Groei dient zich in eerste instantie lichamelijk te verankeren. De wijsheid van ons lichaam gaat voorbij ons mentale vermogen en begrip.

Module 5      20 en 21 mei 2021   De beweging van geven en ontvangen. Gekoppeld aan de sterke economische bewegingen: wat kunnen wij leren over onze krachten en zwakheden in deze beweging ?

Het leven ontvangen in al zijn aspecten vanuit een ritueel standpunt: verantwoordelijkheid hierin ontwikkelen

Module 6  17 en 18 juni 2021   Veerkracht op elke plek in de groep: als leider – als deelnemer. De link met de Zulucultuur in het systemisch werk en in dit thema. Waarin breng jij betekenis aan in jouw leven en werk ?

Module 7    (NOG GEEN DATUM GEKOZEN)   Oogsten en terugblikken: wat doe ik nu anders dan voorheen ? Waarin wil ik nog verder groeien ? Wat is mijn eigen magische recept in mijn werkstijl ? Celebration 

NIEUWE EDITIE 2021/2022

2021-12-02 / 03
2022-01-13 / 14
2022-02-17 / 18
2022-03-17 / 18
2022-04-21 / 22
2022-05-19 / 20
2022-06-16 / 17

 

Trainer:    Ria Verlinden (B) – www.the7thC.be 

Ria is al meer dan 30 jaar trainer,  supervisor en psychotherapeute. Zij is opgeleid in systemisch werk, systemische rittuelen en traditionele wijsheid. Zij geeft hoofdzakelijk workshops en opleiding in opstellingen in relatie tot familie, werk en de bredere verbindingen in maatschappelijke thema’s. Ria begeleidt leidinggevenden in leiderschapsontwikkeling  en diversiteit.

Praktische info

Locatie: LivingLei.org

14 & 15 jan 2021
11 & 12 feb 2021
11 & 12 maart 2021
22 & 23 april 2021
20 & 21 mei 2021
17 & 18 juni 2021

 

Werktijden: donderdag :14 .00 tot 21.00 & vrijdag :9.30 tot 17.30

Prijs: € 2.995,00 ex btw indien voor eigen rekening
€ 3.795,00 ex btw indien voor rekening van werkgever

Deze prijzen zijn niet-residentieel

Aanmelding: Ria Verlinden: info@the7thC.be    Whatsapp: +32 475 31 72 80

GETUIGENISSEN

Doorheen het traject heb ik vertrouwen gekregen in een ‘dieper liggend’ deel van mezelf dat aan het ontwaken was. Ik ben dankbaar om Van daaruit de krachtige connectie met het veld, universum en voorouders te mogen ervaren hebben waardoor mijn intuïtie enorm versterkt is.

– Verena, Expert, Belfius Business & Wealth Services

2 weken na het afronden van de leergang weaving wisdom, voel ik het nog steeds nazinderen … (en dat het nog een tijdje gaat doorwerken ook)!

Voel zoveel dankbaarheid voor alles wat ik afgelopen jaar mocht ontvangen via Ria en de andere weaving wisdom-ers:

 • De basisprincipes van systemisch werk leren kennen en aan de lijve mogen ondervinden. Net genoeg theorie en veel mogen oefenen: love it!
 • Zelf inzichten opdoen aan de hand van krachtige oefeningen in de grote groep en met mekaar in kleinere groepen
 • Een cirkel met een veilige bedding waarin open en eerlijk gedeeld en geconfronteerd kan worden
 • Haarscherpe feedback met zoveel liefde gegeven dat hij ook kan binnen komen
 • Voldoende ruimte voor eigen inbreng en vragen rekening houdend de wensen van elk individu in balans met de wensen van de groep
 • De kracht van “het veld” mogen ervaren
 • Proeven van veel wijsheid en oude rituelen

Ik mocht echte transformatie ondergaan in een aantal oude patronen en kijk nu met een nieuwe blik naar de wereld. Ik ben weer een paar stappen dichter bij mijn kern, een paar laagjes afgepeld en dat voelt heel krachtig.

Ik kan in mijn coachings zelf diepere lagen aanboren zodat we tot diepe transformatie komen.

Een nieuwe wereld is opengegaan en ik voel mij klaar en heb goesting om daar verder in te ontdekken. Merci Ria, ik blijf je volgen!

– Catherine Cattaruzza – www.inspire2choose.com