Ria Verlinden ( ’51 ) is trainer en supervisor in systemisch werk en ritueel werk.

Ze bouwt haar expertise in systemisch opstellingswerk uit sinds 1990 en werkt samen met individuen, teams, organisaties en gemeenschappen in uiteenlopende sectoren en op verschillende plaatsen in de wereld (Oost en West-Europa, zuidelijk Afrika).

Ria geeft workshops en opleidingen in systemisch werk in relatie tot familie, loopbaan en de bredere verbindingen met maatschappelijke thema’s. Ze draagt haar kennis uit op uiteenlopende manieren, onder andere in de leergang Weaving Wisdom.

Ria combineert een no-nonsense houding met een groot hart, ze inspireert haar omgeving met haar grote voelsbewustzijn en gaat naar de essentie met respect voor het verhaal.

Uniek aan haar benadering is de directe invloed van oude wijsheid en rituelen. Haar leraar in het Sjamanisme was Joska Soos, de Hongaarse Antwerpenaar die diep indruk op haar maakte en een ereplaats heeft in het MAS.

De traditionele healers in Zuid Afrika gaven verdieping en verbreding in de 25 jaar dat zij daar werkte en zichzelf ontwikkelde. In Pretoria, Johannesburg en Kaapstad ontmoette zij krachtige teachers: oa Stan Lifschits, Mama Hilda, Mama Noluthando, Nomathongo Avumile, Sithem Biso, Zindi e.a.

Het eren van de natuurelementen en bewustzijn ontwikkelen rondom voorouders en voorgangers is haar dierbaar. Zowel bij persoonlijke ontwikkeling als in de verbinding met eerdere generaties en het collectieve bewustzijn.

 

KASÀLÀ VOOR RIA

Als Elder is zij verbonden aan Corporate Rituals. Op 1 februari brachten haar collegacoaches haar een eerbetoon in de vorm van een Kasàlà. U kunt deze hier bekijken.